Вноската за осигуряване в частните пенсионни фондове да се увеличи –

...
Вноската за осигуряване в частните пенсионни фондове да се увеличи –
Коментари Харесай

Какво се готви за втората пенсия

Вноската за обезпечаване в частните пенсионни фондове да се увеличи – за това се разгласи ръководителят на Българската асоциация на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване Евелина Милтенова на интернационална конференция, отдадена на вероятностите за пенсионните пазари в Централна и Източна Европа.

В момента по закон вноската за най-масовите универсални пенсионни фондове, в които наложително се обезпечават родените след 31 декември 1959 година, е 5 % от общата вноска за пенсия:

" Идеята беше друга, още в самата зора концепцията беше сред 7 и 10%. Ние тръгнахме от 2, едвам преди 13-14 години станахме на 5, и не е докосвано ", означи Милтенова.

Друго искане на сдруженията е въвеждане на по този начин наречените мултифондове - дават опция обезпечените за втора и трета пенсия в спомагателните пенсионни фондове сами да ръководят парите си в даден фонд, като избират консервативни, уравновесени или рискови капиталови портфейли.

В момента активите на частните пенсионни фондове надвишават рекордните 21 милиарда лева и в тях са обезпечени близо 5 милиона души, осведоми БНР.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР